Fakta om Otinova® ørespray

Hvert år rammes ca. 100.000 svenskere af ekstern otit/øregangsbetændelse. Behandlingen består i dag ofte af receptpligtige lægemidler, der indeholder antibiotika og/eller steroider.

Hvad er Otinova® ørespray?

Otinova® ørespray er et antibiotikafrit ”selvhjælpsprodukt”, der består af aluminiumacetat/acetotartrat og eddikesyre, også kendt som ”Burow’s væske”. Otinova® ørespray er CE-mærket, og er det eneste medicin-tekniske produkt, der er registreret hos ”Läkemedelsverket” (svarer til den danske Lægemiddelstyrelse) til behandling af ekstern otit.

Otinova® kan anvendes af både voksne og børn. Børn under 5 år bør dog ikke anvende Otinova® uden lægens anbefaling (trommehindekontrol).

Hvordan virker Otinova® ørespray?

Otinova® virker lokalt udtørrende, er kløestillende og har en bakterie- og svampedræbende effekt. De antimikrobielle og kliniske effekter er videnskabeligt og klinisk dokumenterede (ref. 1-5). Download pdf med et videnskabeligt resumé.

Hvornår skal Otinova® ørespray bruges?

Otinova® ørespray anvendes til behandling af ekstern otit/øregangsbetændelse. Otinova® er et alternativ til receptpligtige lægemidler med antibiotika/kortison.

Hvis behandlingen startes allerede ved de første symptomer, som kløe/ømhed i øret, kan man let afværge problemet. Er sygdommen allerede brudt ud med smerte i ørerne, kan Otinova® anvendes i stedet for en stor del af de receptpligtige lægemidler, der findes mod ekstern otit. Otinova® virker allerede ved første spray.

Otinova® kan med fordel, og ved behov, anvendes mod øregangsbetændelse i kombination med en øretampon/Earwick.

Yderligere information

Du kan downloade yderligere information om øregangsbetændelse/ekstern otit, Otinova® ørespray og Burow’s væske ved at klikke på de forskellige links herunder.

Otinova® ørespray – Indlægsseddel

Otinova® ørespray – Produktblad
Information til apoteks- og sundhedspersonale
“Ekstern otit – Burows væske er tilbage i rampelyset”.

Vil du bestille patientinformation eller have produktinformation om Otinova® ørespray?

Send en e-mail til info@circiuspharma.dk

Otinova® forhandles på apoteket

Køb Otinova®