Otinova® ørespray – mod øregangsbetændelse

Otinova ørespray er en receptfri hjælp til at behandle øregangsbetændelse (ekstern otit). Sprayen er let at anvende og nem at have med sig. Otinova købes receptfrit på apoteket.

Hvad indeholder Otinova®?

Otinova indeholder en opløsning af aluminiumacetat, aluminiumacetotartrat (1,8% aluminium), eddikesyre og vand. pH 3-4 (Burow’s væske).

Indhold: 15 ml, ca. 150 doser.

Holdbarhed: 6 måneder efter første anvendelse. Uåbnet: 3 år.

Hvordan virker Otinova®?

Otinova virker lokalt og har en bakterie- og svampedræbende effekt. Otinova virker desuden udtørrende og kløestillende, og den dæmper hævelse. De antimikrobielle og kliniske effekter er videnskabeligt og klinisk dokumenteret (ref. 1-5).

 

Hvad betyder det, at Otinova® er receptfri?

Nu behøver du ikke længere gå til lægen for at få en recept på Otinova. Produktet kan nu købes receptfrit på apoteket eller på online apoteker, både hvis du har et akut problem eller hvis du vil have det med f.eks. på rejse til varme lande, så du er forberedt når/hvis problemerne opstår.

Otinova ørespray er et receptfrit medicin-teknisk produkt, som er registreret hos Lægemiddelstyrelsen til behandling af øregangsbetændelse/ekstern otit. Otinova er et unikt produkt til selvbehandling. Der findes ikke andre, tilsvarende produkter.

Med Otinova er du forberedt på at starte behandlingen allerede ved de første symptomer.

Vær opmærksom på

Hold sprayhovedet let ind mod øregangsåbningen og spray ind i øregangen. Virkning opnås normalt efter 1-3 dage. Hvis generne efter de 3 dage ikke er aftaget eller bliver værre, bør man kontakte lægen.

Kan give lokal, forbigående, lettere svie/irritation i øregangen. Saltudfældning og kraftig udtørring i øregangen kan forekomme ved overdosering og/eller langvarig brug.

Anvend ikke Otinova i mere end 7 dage ad gangen. Børn under 5 år bør kun behandles med Otinova efter aftale med lægen (trommehindekontrol).

Se yderligere informationer i indlægssedlen.

Dosering

Ved behov: Spray 1- 2 gange i øregangen morgen og aften. Bøj hovedet lidt til den modsatte side, så væsken når længst muligt ind i øregangen. Tør evt. overflødig væske væk. Anvend ikke Otinova i længere tid end 7 dage ad gangen. Klik her for at se indlægssedlen.

 

  • instruction-icon-1 Let at anvendeTakket være sprayfunktionen og det tilpassede sprayhoved er Otinova enkel at anvende. Spray i øregangen ved behov; en til to gange morgen og aften. Bøj hovedet let til siden, når du har sprayet, så væsken når længst muligt ind i øregangen.
  • instruction-icon-2 Videnskabelig og klinisk dokumenteret effektDe antimikrobielle og kliniske virkninger er videnskabeligt og klinisk dokumenteret (ref. 1-5). Otinova virker lokalt udtørrende, er kløestillende og har en bakterie- og svampedræbende effekt.
  • instruction-icon-3 Indeholder ikke antibiotika og kortisonOtinova indeholder ikke antibiotika og medvirker derfor ikke til antibiotikaresistens. Otinova ørespray er et unik medicin-teknisk produkt, som man selv kan anvende til behandling af øregangsbetændelse (ekstern otit).

Otinova® forhandles på apoteket

Køb Otinova®