Tips & råd til dig med øregangsbetændelse

Nogle mennesker rammes oftere end andre af
øregangsbetændelse. Det kan være individuelle
eller ydre årsager, der påvirker. Her kan du læse
mere om, hvad du selv kan gøre for at undgå
problemet.

Forebyg øregangsbetændelse/ekstern otit

Læger giver følgende anbefalinger for at rense både friske og syge øregange: Træk forsigtigt øret opad-bagud-udad og tør efter med toiletpapir/håndklæde efter brusebad og karbad. Forsøg at forme papiret/håndklædet til en blød spids. Undgå at anvende vatpinde.

Ofte er vand, varme og fugtigt miljø bidragende årsager til øregangsbetændelse. Det kan også opstå, hvis man kommer ”ting” ind i/på ørerne, som f.eks. vatpinde, Earpods, høreværn, høreapparater og ørepropper.

Nogle mennesker får tilbagevendende, og af og til kroniske, problemer. Hvis man er én af dem, der ofte får øregangsbetændelse, ved man sikkert også, hvad man skal undgå og hvordan man skal behandle problemet. Er du derimod lidt usikker på årsagerne til øregangsbetændelse, følger her lidt gode råd:

 • Undgå unødig kontakt med vand.
 • Hvis du skal have kontakt med vand, eller hvis du opholder dig et varmt og fugtigt klima, kan du med fordel putte vat i ørerne, når du bader.
 • Tør ørerne godt efter bad og anden kontakt med vand.
 • Lad være med at rense ører med vatpinde eller andre fremmedlegemer.
 • Vær sikker på, at du ikke har vokspropper. Hvis du har vokspropper, kan vandet løbe om bag voksproppen og give øregangsbetændelse (brug et ørevoksløsende middel (Vaxol®) eller få ørelægen til at give dig en øreskylning).
 • Hav altid Otinova ørespray i hjemmet, så du kan behandle ved de første symptomer.

Ved begyndende symptomer

De første symptomer på øregangsbetændelse er ofte kløe og irritation i ørerne. Allerede da bør du:

 • Afholde dig fra at bade i længere tid og andre vandaktiviteter.
 • Undgå at få sæbe og shampoo i ørerne.
 • Anvend Otinova i overensstemmelse med doseringsanvisningerne.
 • Har du længerevarende eller tilbagevendende smerter, bør du kontakte lægen.

På badeferie i varmen

Øregangsbetændelse udvikles let, når man er på badeferie i udlandet. Man får let vand i ørerne og opholder sig i varmt og fugtigt miljø.

En god måde at være klar, hvis du eller nogen i din familie får øregangsbetændelse, er ved altid at have en flaske Otinova® ørespray med i toilettasken. At kunne behandle med det samme, uden at skulle til lægen, evt. i et andet land, kan gøre ferien mere behagelig.

Fakta om ører

Den Lille Øreskole er en enkel og overordnet information om øret og øregangen; ørevoks, vokspropper, kløe, inflammation.

Læs Den lille øreskole her

 • instruction-icon-1 Let at anvende takket være sprayfunktionen og det tilpassede sprayhoved er Otinova enkel at anvende. Spray i øregangen ved behov; en til to gange morgen og aften. Bøj hovedet let til siden, når du har sprayet, så væsken når længst muligt ind i øregangen.
 • instruction-icon-2 Videnskabelig og klinisk dokumenteret effektDe antimikrobielle og kliniske virkninger er videnskabeligt og klinisk dokumenteret (ref. 1-5). Otinova virker lokalt udtørrende, er kløestillende og har en bakterie- og svampedræbende effekt.
 • instruction-icon-3 Indeholder ikke antibiotika og kortison. Otinova indeholder ikke antibiotika og medvirker derfor ikke til antibiotikaresistens. Otinova ørespray er et unik medicin-teknisk produkt, som man selv kan anvende til behandling af øregangsbetændelse (ekstern otit).

Otinova® forhandles på apoteket

Køb Otinova®